Burritos s kuřecím masem a rýží
Burritos s kuřecím masem a rýží
Ingredience: ½ šálku dlouhozrnné rýže, 1 lžíce olivového oleje, 1 nakrájená cibule, ½ lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička oregána, 200g rajčat ve vlastní šťávě, 2 kuřecí prsíčka bez kůže, 1 ¼ hrnku strouhaného čedaru, č lžíce zakysané smetany, 8 čerstvých tortill, sůl,
Postup: Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a uvedeme do varu. Přidáme rýži a vaříme 10 minut. Vodu slijeme. V dalším hrnci necháme rozehřát olej, přidáme cibuli, hřebíček a oregáno. Chvíli smažíme. Přidáme rýži a rajčata. Vše dobře promícháme a necháme dusit než se přebytečná šťáva vypaří. Tuto směs odstavíme. Do většího hrnce vložíme kuřecí prsa, vodu a uvedeme do varu. Vaříme na mírném plamenu asi 10 minut. Po změknutí kuřete jej smícháme s rýží a sýrem. Touto směsí pak plníme připravené teplé tortilli.